Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Jitka Novodomská
Kosmonautů 768. Jičín, 50601
tel: 725886224
napište nám

ZBOŽÍ V AKCI

Nová cena 195 Kč (7,80 €)
Nová cena 195 Kč (7,80 €)
Nová cena 195 Kč (7,80 €)

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Nová cena 10 Kč (0,40 €)
Nová cena 10 Kč (0,40 €)
Nová cena 10 Kč (0,40 €)

11. 11. 2016 | Recepty

Domácí jablečná přesnídávka

Suroviny

5 kg jablek (oloupaných a bez jadřinců)

2 a ½  l vody

3 vanilkové pudinky

½ kg cukru

 

Postup

Připravíme si jablíčka.  Můžou být padaná. Čím vyzrálejší tím lepší. Jsou sladší a vaříme je i kratší dobu.

Pečlivě je oloupeme a zbavíme jadřinců.

Opláchneme a vložíme do hrnce, ve kterém je budeme vařit. Přilijeme vodu.

Čas vaření závisí na tom, jak hodně zralá jablíčka použijeme. Nemusíme vařit úplně na kaši, když budou kousky, nevadí, rozmixují se.

 

Smícháme cukr s pudinkovým práškem.

Přidáme k rozvařeným jablkům.

Všechno rozmixujeme tyčovým mixérem.

 

Dokud se všechny ingredience nespojí v hladkou a jemnou přesnídávku.

Znovu dáme povařit.

Vaříme pozvolna a přitom často promícháváme aby se nám cukr s pudinkem nepřipaloval ke dnu. Tvořily by se připáleniny, které by v přesnídávce nebyly dobré. Je důležité směs znovu provařit aby zhoustla, pudink a cukr se řádně rozpustil.

Mezitím si připravíme sklenice, které pečlivě vymyjeme a vysušíme.

Ještě horkou přesnídávku plníme do připravených skleniček.

A máme hotovo!

Nakonec ještě na pár minut uzavřené skleničky otočíme, aby se nám víčka dobře chytla. Můžeme i sterilovat. Stačí na bod varu.

A domácí jablečná přesnídávka je na světě.

Můžeme si spočítat, na kolik korunek nás vyšla

Jablíčka nepočítáme, ty rostou všude a můžeme si je sehnat zadarmo.

½ kg cukru   –  8 kč

3 pudinkové prášky    –   15 kč

Něco málo za plyn či elektriku při vaření.

A práci také nepočítáme, protože nás to baví.

Takže plná špajz přesnídávky nás vyjde na     23 kč.

Přesnídávku můžeme dělat z různého ovoce nebo ho lze libovolně míchat.

Já osobně dělala hruškovou a broskvovou.

A k jablíčkům jsem přidala banány.

Záleží jen na vaší chuti a na tom, jaké ovoce máte k dispozici.

Text a fotografie: Markéta Měřičková